Geluid & Licht

Zonder geluid hoor je niets. Een band, dj of artiest heeft, normaal gesproken, 'versterking' nodig. De hoeveelheid daarvan hangt af van de grootte van je publiek en de locatie waar het feest is. Honderd of duizend mensen, binnen of buiten: het maakt een groot verschil. Laat je daarom goed adviseren en al helemaal wanneer je een openbaar evenement organiseert of muziek wilt op een hele bijzondere plek. Dat is echt belangrijk, want goed geluid (én een mooie lichtshow) maken jouw feest nog mooier dan het al is.

Bruiloft of bedrijfsfeest

Ga je trouwen? Of geeft jouw bedrijf een feestje? Als je kiest voor een coverband dan mag je ervan uitgaan dat met de boeking alles geregeld is. De band neemt dan vrijwel altijd zelf een geluidsinstallatie en licht mee. Dat is bij de prijs inbegrepen. Krijg je heel veel gasten op je feest? Of wil je dat de band buiten of op een unieke locatie optreedt? Geef dit dan van te voren aan. Soms is de standaard geluidsinstallatie van de band dan niet voldoende. En hoe meer wij en de band weten, hoe beter de band gaat klinken.

Als je ook een artiest of een dj voor je feest hebt geregeld, dan kunnen ze bijna altijd 'inprikken' op de geluidsinstallatie van de band. Maar overleg dit wel van te voren, zodat je niet op de avond zelf voor verrassingen komt te staan. 

Festival of openbaar evenement

Voor een festival of openbaar evenement komen er weer andere dingen om de hoek kijken. Je hebt dan te maken met gemeentelijke vergunningen en daarin wordt ook bepaald hoe 'luid' de muziek mag zijn. Bij dit soort feesten is het verstandig om geluid en licht in te huren. Dan kan de gehele programmering daar gebruik van maken en kun je goede afspraken maken met verhuurbedrijf. Daar helpen wij je bij. Wij hebben vaker met dat bijltje gehakt.

Heb je een discotheek of café en regelmatig livemuziek of een dj? Dan kun je overwegen om zelf een kleine geluid- en lichtinstallatie aan te schaffen. Of om een goede afspraak te maken met een professioneel verhuurbedrijf. Ook daarbij kunnen wij je helpen!

Geluidssysteem

Nog een tip: schrik niet van vaktermen als PA, moving head, eindversterker, front of house, mengtafel of multikabel. Wij weten precies waar dat allemaal over gaat. Wees gerust. Jij wilt feest, wij zorgen ervoor. Met geluid en licht!
 

arrow_upward